zondag 28 juni 2009

Peppy's Siena trui/ Peppy's Siena sweater




Zo gaat mijn Siena-trui ongeveer worden. Ik heb van tevoren een soort ontwerp gemaakt van waar de gekleurde vlakjes moete komen en tijdens het breien kies ik de kleuren.

This is my Siena-sweater-in-progress. I'm choosing the colours while knitting.

vrijdag 26 juni 2009

Af & net begonnen (2) / finished & just started (2)



Het Aldato-dasje is inmiddels af. En omdat ik al een tijdje alleen op dikke pennen heb gebreid, had ik nu wel weer zin om eens op dunne pennen te gaan breien. De trui van Rowan Siena brei ik op naalden 2.5, dus inderdaad een heel verschil. Ik brei nu nog alleen met de blauwe kleur, maar iets verderop ga ik de andere kleuren ook gebruiken. Wordt vervolgd...

The Aldato scarf is finished and now I'm knitting a sweater using the Rowan Siena yarn that I bought earlier. So far, I've only been using the blue colour, but soon I will start using the other colours as well. To be continued...

zondag 21 juni 2009

Af & net begonnen/ finished & just started




Vandaag heb ik mijn mouwloze Peppy-truitje afgemaakt en daarna ben ik begonnen aan een kleurrijk dasje.

Today I finished my sleeveless Peppy sweater and I also started working on a scarf (I love all these colours!).

zaterdag 20 juni 2009

Nog niet aan begonnen/ Not started yet



Ik heb inmiddels wel zin om weer eens iets kleurigers te gaan breien en daarom heb ik een flinke hoeveelheid 'Siena' van Rowan gekocht om een trui van te gaan breien. Maar vandaag kon ik bij Ribbels ook dit 'Aldato' garen van Gedifra niet weerstaan, ook al zo mooi gekleurd. Ik denk dat dat een snel dasje gaat worden, voordat ik aan breien met het dunne Siena garen ga beginnen.

After my previous knitting projects I felt like I would like to go back to knitting with a bit more colour, which is why I bought this beautiful (Rowan) 'Siena' yarn to knit myself a sweater. And today, at Ribbels, I also couldn't resist this colourful (Gedifra) 'Aldato', for knitting myself a quick scarf.

Bijna af/ Almost finished


Om de Lana Grossa NewSoft die ik nog over had op te maken, ben ik een Peppy-truitje zonder mouwen aan het breien en het ziet er naar uit dat ik precies genoeg ga hebben (net ietsje meer had ook wel gemogen).

After finishing my Edelweiss cardigan I had about six skeins of Lana Grossa NewSoft left , so I decided to use those for knitting a sleeveless Peppy sweater. That's almost finished now and I think I will have just enough material (but only just...).

woensdag 17 juni 2009

Nep & echt/ Fake & real

Nepbloemen met echte vlinder (op onze tuintafel).

The flowers are fake, the butterfly is real...

zondag 14 juni 2009

Edelweissknopen-vest



Sinds vanmiddag is het vest met de edelweiss-knopen uit Pfronten helemaal af (het edelweiss-armbandje komt trouwens ook uit Pfronten).
Today, I finished my new cardigan with the edelweiss-buttons. I think the edelweiss-bracelet goes well with it.

vrijdag 12 juni 2009

Helix in Hoofddorp





Cor van der Meerstraat, Hoofddorp (met 'Helix' door Ruudt Peters).

donderdag 11 juni 2009

Glas/Glass

Dit vind ik zo mooi, al die prachtig gekleurde bollen die in de lucht hangen! 'De Regenboog' is gemaakt door Maria Roosen.

I absolutely love this work of art by Maria Roosen, it is so beautiful!


zaterdag 6 juni 2009

Boek/ book

Ik heb voor m'n verjaardag een hele stapel boeken gekregen dus ik ben maar eens begonnen met dit boek. Er komen een heleboel mensen/namen in voor, dus het is aan te raden het boek nogal achter elkaar door te lezen. Maar dat gebeurt eigenlijk vanzelf al, want het leest vlot weg; je wilt steeds weten hoe het verder gaat in dit boek (dat gebaseerd is op een moord die in 1860 echt is gebeurd).

I enjoy reading this book which is based on a true story about a murder that took place in 1860.

Spelletjes/ games


Vooral jongste dochter doet graag een spelletje met ons en het wisselt een beetje welk spel favoriet is. Toen in mei nichtje Y. een nachtje bij ons logeerde, had ze een Mastermind-spelletje bij zich (net 'nieuw', van de vrijmarkt op Koninginnedag). Er werd toen achter elkaar Mastermind gespeeld en oudste dochter vond het zo leuk dat ze meteen aan de slag ging om zelf ook zo'n spel te maken. Uiteindelijk bleek het toch wel zo makkelijk om zelf een Mastermind-spel te kopen (het werd de reisversie) en dat wordt nog bijna dagelijks gespeeld.
En sinds mijn verjaardag - vorige week zondag - is 'Het Breispel' (helemaal zelfgemaakt door nichtje M.) ons favoriete spel. We spelen het wel een paar keer per dag en moesten dus al regelmatig een paar vakjes terug om een omdat we over ons breiwerk zijn gestruikeld of om een verloren breinaald op te halen of om een bolletje wol erbij te kopen. En we zijn allemaal al heeeeeeeeeeeeeeeel vaak net voor de Finish door de bliksem getroffen zodat we weer terug moesten naar Start en weer helemaal opnieuw moesten beginnen. Wat een fantastisch spel!!!

In the first picture, you can see the Mastermind-game that was made by my eldest daughter and the Mastermind-game that I bought in the shop afterwards (because using the home made version proved to be a bit time consuming). We play a lot of Mastermind these days, but our favourite game at the moment is Het Breispel ('The Knitting Game') that was designed and handmade by my cousin M. She made it for my birthday last week, it's absolutely wonderful and we play it several times a day!

woensdag 3 juni 2009

Work In Progress

Het lijkt misschien of ik de laatste tijd niet zo veel gebreid heb en eigenlijk is dat ook wel zo, te veel andere dingen die ook moesten gebeuren. Maar vandaag ben ik weer verder gegaan aan mijn vest-met-edelweissknopen en het schiet al aardig op.

maandag 1 juni 2009

Nog een kado



Vandaag kreeg ik van nog een creatief iemand een wel heel bijzonder boek om toe te voegen aan mijn collectie handwerk-mystery-boeken! Zoals ook op de omslag te zien is, gaat het om het boek 'Het handwerk van de moordenaar', met als ondertitel 'Elf opmerkelijke handwerk-moorden van de oudheid tot vandaag'. De auteur heeft de opmerkelijke naam 'dr. X.I. Nicksmere-Sonderbryll' (.....) en het boekje werd mij zowaar kado gedaan door degene die het uit het Engels heeft vertaald, de mysterieuze dr. Wilhelm Bibber, wiens identiteit ik hier niet zal onthullen, maar die beslist talent heeft op het gebied van in ieder geval dus het vertalen (...) van literaire thrillers!

Restaurant 't Fort





In het restaurant in het fort vierden we mijn verjaardag verder met een heerlijke lunch (de haken aan het plafond werden destijds gebruikt om olielampen aan op te hangen, in het fort was geen electriciteit). Daarna liepen we buiten nog wat rond om het fort verder te bekijken voor we weer terug naar huis gingen. Het was een hele leuke dag, met prachtig weer ook.
We continued celebrating my birthday with a really nice lunch in the restaurant of the Fort Vijfhuizen. After that we went outside to see the rest of the fort. It was a really nice day and the weather couldn't have been better too.

Fort Vijfhuizen




Aan het begin van de middag gingen we met de Zuidtangent(bus) naar Vijfhuizen en liepen naar het Fort bij Vijfhuizen.
At the beginning of the afternoon, we took the bus to Vijfhuizen to visit the 'Fort bij Vijfhuizen'.

Verjaardagskado's/ birthday presents





Ook kreeg ik verjaardagskaarten, tekeningen en andere heel creatieve uitingen, echt een heleboel bijzondere kado's. Ik voelde me zeer vereerd!

I received lots and lots of beautiful presents!

Verjaardagstaart en -bloemen/ birthday cake & flowers





Gisteren was ik jarig en ik heb een fantastische dag gehad!!! Om te beginnen verraste mijn schoonzus me met een werkelijk prachtige verjaardagstaart, wat een talent! En de taart smaakte ook nog net zo goed als ie eruit zag! Verder waren er mooie bloemen en een enorme papaverplant voor in de tuin.

Yesterday was my birthday and it was a perfect day. My SIL suprised me with an absolutely gorgeous birthday cake, made by herself, she's such a talented person! I also received flowers and a beautiful plant for in the garden.