zaterdag 29 mei 2010

Kabouter!

Kijk eens wat een leuk kado ik gisteren kreeg! er is een nieuwe kabouter bijgekomen in onze tuin. Hij werd van Utrecht naar Hoofddorp vervoerd in het boodschappennet dat ik pas geleden heb gehaakt en dat heel goed bevalt in het gebruik. Deze kabouter ziet er overdag weliswaar wat onnozel maar verder heel vriendelijk uit, en 's avonds blijkt hij opeens een brandend lichtje bij zich te dragen.

woensdag 26 mei 2010

Gedicht

Jongste Dochter verzon gisteravond zo maar opeens een gedicht en omdat ze er heel tevreden over was, heeft ze het gauw opgeschreven!

Het gaat zo:

Het beggon
op het perron in Praag
iemand rukte aan mijn kraag
ik viel maar naar de verkeerde kant
ik viel van de rand
ik glipte en
ik slipte
en toen viel ik.
en dat was het dan
ik eindigte in een ziekenhuis in Japan.

Nou, dat is toch een heel origineel gedicht voor een 8-jarige!

Pinksteren

Wat een mooie pinksterdagen hebben we gehad! Op eerste pinksterdag waren we bij Jongste Zus waar we heerlijk in haar mooie tuin konden zitten om 2 verjaardagen te vieren. Het was als altijd weer heel gezellig. Het gebreide babymutsje, dat speciaal uit de doos met poppenkleertjes voor werd opgediept zodat we het konden bewonderen, is al oud en is ooit gebreid door een tante Annetje. Op de laatste foto is ook te zien hoe mooi het weer was; waarom er de hele dag een helicopter bleef rondvliegen was ons niet duidelijk (misschien op zoek naar die al dan niet loslopende krokodil in Nijmegen?).

zaterdag 22 mei 2010

Tuin/ Garden
I love our garden! I love to see little ligths in the garden when it gets dark, so that's one of the reasons why I love my new Dutch mill (I don't mind a little 'kitch' in the garden). I love the plants waiting to go into the garden. And I love the fact that the BBC will be featuring the RHS Chelsea Flower Show again every day next week, starting tomorrow!

Haute Couture!

I'm glad that I didn't miss the 'Haute Couture!' exhibition at the Gemeentemuseum Den Haag. There were both old and new 'haute couture' pieces to be admired. The pictures shown here are from the Chanel collection of spring/summer 2009 (by Karl Lagerfeld), from Dior, from Dominique Sirop (spring/summer 2009), from Josep Font (autumn/winter 2009) and from Franck Sorbier (who I think used the macramé technique for this entire dress).

donderdag 20 mei 2010

Ruffled Baktus Scarf (2)


I've decided that I do like my Noro Miho Ruffled Baktus Scarf. That's a relief!

woensdag 19 mei 2010

Ruffled Baktus Scarf
Today, I started a new knitting project, using the Ruffled Baktus Scarf pattern by Daniela Bevilacqua. I'm using the Noro Miho yarn that I bought from Low Lands Legacy at the Landgoedmarckt in Barneveld. The yarn is 100% rayon and I've never used that type of yarn before. I'm not quite sure yet if I like the result or not.
But I think I will like it.

Probably...

maandag 17 mei 2010

Bloemen/ Flowers

Het was een lange winter en daardoor is onze clematis dit jaar laat in bloei gekomen, maar nu zijn er volop mooie bloemen te zien. Ook op het deksel van dit blik zijn volop bloemen te zien. Ik kreeg het blik van mijn nichtje Y. van 7 jaar, die het gevuld met knikkers van iemand had gekregen. Nichtje Y. hield de knikkers en ik kreeg van haar het blik, omdat ik van borduren en van bloemen houd. Dank je wel, nichtje Y.! Het blik is nu gevuld met mijn Tunische haaknaalden, houten haaknaalden, rondbreinaalden, enz.
Verder nog even twee recente projecten, een gebreid dasje (de 'Ruffles Scarf' door Amanda Blair Brown, gebreid van Noro Taiyo) en een gebreide Peppy 'dish cloth'.

zaterdag 8 mei 2010

Landgoedmarckt Barneveld

Vandaag zijn C. en ik naar de 'Landgoedmarckt' in Barneveld geweest (en nee, wij kwamen er niet op de fiets - zoals een heleboel anderen wel deden - maar met de trein)(en het onhandige daaraan bleek te zijn dat je op station Utrecht Centraal weliswaar prima in kon checken met je OV-chipkaart, maar dat je in Barneveld niet kon uitchecken)(want station Barneveld blijkt onder een andere spoor-beheerder te vallen en die doen nog niet aan de OV-chipkaart). Maar goed, we kwamen dus per trein naar Barneveld en de landgoedmarkt op landgoed De Schaffelaar bevond zich vlakbij het spoor. Het was jammer (ook voor de deelnemers natuurlijk) dat het vandaag al weer een regenachtige dag was, maar we hebben ons er prima vermaakt. Tijdens het lunchen in de oranjerie (en het nog eens doorlopen van onze aankopen tot dan toe) bedachten we dat we toch beslist nog een keer terug moesten naar het kraampje van Low Lands Legacy om nog wat meer mooie houten haak- en breinaalden in te slaan, omdat we er anders later vast spijt van zouden krijgen als we dat niet zouden doen :)
Na het bezoek aan de landgoedmarkt zijn we ook nog even Barneveld in geweest, waar we het standbeeld van Jan van Schaffelaar zagen (het staat naast de toren waar hij van af sprong) en museum Nairac bezochten. Ik ben zeer tevreden over de mooie aankopen die ik vandaag heb gedaan (en de grote oranje paraplu die gratis werd uitgedeeld door de winkeliersvereniging - en die heel goed van pas kwam - staat er nog niet eens bij op de foto!).

vrijdag 7 mei 2010

Regenachtige dag/ Rainy Day

Vandaag is een regenachtige dag, dus dat betekent o.a. lekker lezen (om de beurt wat lezen in verschillende boeken) , haken (boodschappennetten in verschillende kleurencombinaties) en breien (aan babytruitjes waarvan ik de patronen wil gaan aanbieden via Ravelry).

Today is a rainy day, so it's a good day for reading, crocheting (carryalls in various colour combinations) and knitting (these will be baby sweaters and I intend to make the pattern available via my Ravelry pattern store later).

woensdag 5 mei 2010

Playmobil Planet

Vandaag zijn we naar Playmobil Planet geweest (in de Jaarbeurs in Utrecht) en het was erg leuk!

dinsdag 4 mei 2010

Botanische tuin/ Botanic garden

Vandaag ben ik tijdens de lunchpauze naar de botanische tuin (op de Uithof in Utrecht) geweest.

Today, I visited the botanic garden in Utrecht during my lunch break.