zondag 18 januari 2009

Mijn nieuwe Peppytrui (versie 1)Hij is bijna af, mijn nieuwe Peppytrui. Alleen nog even (nouja even..., het kost altijd meer tijd dan ik had gedacht) in elkaar zetten. Het in elkaar zetten doe ik het liefste overdag, bij daglicht gaat dat het snelst.
Om 's avonds ook iets te doen te hebben heb ik alvast nieuw spul gekocht (weer bij Modilaine in Utrecht). Tijdens het breien van de Peppy-trui zag ik al allerlei variaties voor me die vast ook prachtig zouden zijn. Omdat dit garen zo snel opbreit (en in zo veel kleuren leverbaar is) heb ik maar meteen genoeg gekocht voor 2 verschillende nieuwe Peppy-truien, dan kan ik weer even vooruit. Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk initiatief dit weblog! Overzichtelijk ook! Is het nog een idee om er een Engelstalige versie bij te zetten voor je Ravelry fans uit het buitenland?
  Leuke trui met het onmiskenbare Peppy logo erop. Ben benieuwd hoe hij eruit ziet als hij helemaal af is. Ook je nieuwe materiaal ziet er fris en vrolijk uit. Breit lekker he, dat spul, ik heb er mijn lila jurk mee gebreid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel goed idee, lezen over breien is bijna net zo leuk als breien zelf en geeft een hoop inspiratie. Ben benieuwd naar wat voor soort garen die leuke Peppy-trui is, katoen? En dat nieuwe materiaal, is het ook in Frankrijk te koop?
  Ben zeer benieuwd naar meer en wens je veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het garen heet Aviso en het is van Phildar (dus ook in Frankrijk te koop!). Het is 60% katoen, 40% acryl. Ik brei altijd wel graag met iets met katoen erin. NewCotton van Lana Grossa is bijvoorbeeld 1 van mijn favoriete garens. Omdat dat dat niet getwijnd is (maar gebreid als een soort i-cord of gepunnikte draad) is het ook heel geschikt om mee te mazen of borduren op je breiwerk. Aviso is wel getwijnd garen, dus tijdens mazen of borduren gaat de draad na een tijdje wat splitsen en dan is het tijd om weer met een nieuwe draad te beginnen. Maar ik wilde nu eens met een wat dikker garen werken dan NewCotton(dus nog sneller klaar) en daar is Aviso weer heel geschikt voor.

  BeantwoordenVerwijderen