zondag 14 februari 2010

Zondag

Een lekker rustige zondag vandaag. Lekker op de bank zitten, beetje naar de neerdwarrelende sneeuw kijken (al weer...), genieten van de bloemen en veel breien natuurlijk. Vrijdagavond ben ik begonnen aan een nieuw project, een Akimbo-sjaal van ontwerper Stephen West. Het wordt geen supergrote sjaal, maar in principe moet ie vanwege de afmetingen toch wel gebreid worden op een rondbreinaald, iets waar ik nogal een hekel aan heb. Gelukkig weet ik van T., die erg goed kan breien en ook niet van rondbreinaalden houdt, dat je als het moet ook erg veel steken kwijt kan op een gewone rechte naald! Vandaar dat ik het voorlopig gewoon op rechte naalden doe en dan merk ik wel waar het schip strandt (of hopelijk niet). Oja, en mijn nieuwste Peppy-dasje (van Noro Kureyon Sock garen) is ook af.

2 opmerkingen:

  1. Wow, die worden mooi allemaal!

    Mijn moeder is ook zo'n breimonster - helaas blijkt het niet erferlijk te zijn, als ik brei eindig ik altijd met veel meer steken dan ik begonnen was èn ik brei heel strak, waardoor ik op een gegeven moment ook die naald niet meer tussen de steken krijg :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi en indrukwekkend. Het inspireert me om mijn zeer simpele en volgens breiboek (dus niet zelf verzonnen) vest met naalden-heel-dik nu eindelijk af te maken. Groetjes van your humble sister.

    BeantwoordenVerwijderen