vrijdag 30 april 2010

zondag 25 april 2010

Rondom ons huis/ Outside our house





Oudste Dochter leent graag mijn camera om wat foto's te maken.

Gehaakte bloemen/ Crocheted flowers





Vandaag heb ik eindelijk eens een spijkerbroek van Jongste Dochter gerepareerd (door een valpartij op het schoolplein was er een scheur in 1 van de knieën ontstaan). Om de reparatieplek te verhullen heb ik er een paar gehaakte bloemen op gemaakt(waarbij kwam dit boek goed van pas kwam). Jongse Dochter is zeer te spreken over het resultaat en zei al dat ze het jammer vond dat de andere broekspijp tijdens de val niet ook was gescheurd :)

My youngest daughter’s tore her blue jeans during a fall on the school’s playground, so todfay I fixed it and added some crocheted flowers to hide the damaged spot. She's very pleased with the result and tells me she wishes the other leg had been damaged too :)

donderdag 22 april 2010

Af / Finished



Breien en haken kan verslavend zijn, maar borduren ook! Vandaag maakte ik het hondenkopborduurwerk-dat-een-kussen-gaat-worden af. Jongste Dochter had inmiddels gevraagd of zij het kussen mocht krijgen (zij houdt van dieren maar ook van de kleur blauw en die kleur zit hier ook in) en dat vond ik prima. En daarom mocht zij vanavond, nog net voor ze ging slapen, het laatste afhechtdraadje afknippen! Trouwens, het volgende kussenborduurwerk ligt al klaar, maar dat laat ik een volgende keer wel zien.

Earlier this evening, I finished my embroidery project! It will be made into a cushion for my youngest daughter, and that's why I asked her if she would do me the honour of cutting off the last bit of thread to officially finish the project. And she did a great job!

zondag 18 april 2010

Alexander van Slobbe





Afgelopen zondag bezochten schoonmoeder, schoonzus, oudste dochter en ik de Alexander van Slobbe-tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht. Wat een mooie en originele dingen waren er te zien! En als je goed keek bleek er af en toe ook gebreide, gehaakte en gemacraméde onderdelen te ontdekken. 'Niet aankomen a.u.b.' was soms moeilijk, want dan zou je ook eens de achterkant willen zien, of van dichtbij willen bekijken hoe die verkorte toeren nu precies gebreid waren. De tentoonstelling is nog te zien tot 16 mei.

Last Sunday, my mother-in-law, my sister-in-law, my eldest daughter and me visited the Alexander van Slobbe exhibition in the Centraal Museum in Utrecht. It was very interesting to see how these beautiful clothes were often based on very simple concepts and ideas. It was also good to see how knitting (including short rows, for example), crochet, embroidery and macramé were used in some of the clothes. The last day of the exhibition will be May 16.

Verdrietig/ Sad

Er moet een kat of een ekster bij ons merelnest zijn gekomen, vanochtend bleken de kleine vogeltjes te zijn verdwenen...

We don't know if it was a cat or a magpie that got to our blackbird's nest, but it left the nest empty...

vrijdag 16 april 2010

Lente (2) / Spring (2)






Ooievaar(s) bij Groenendaal in Heemstede en de kleine merels in het nest bij ons huis in Hoofddorp (waar het opvallend leeg en stil - en nu 's avonds heel donker - in de lucht is, omdat er geen vliegtuigen vliegen vanwege de vulkaanuitbarsting in Ijsland).

donderdag 15 april 2010

Lente / Spring





Lente! (een ooievaar bij de Vrijheidsdreef in Heemstede, lammetjes op de Geniedijk in Hoofddorp en kleine vogeltjes in 'ons' merelnest).

maandag 5 april 2010

Pasen/Easter





Helaas, de paasdagen zijn bijna voorbij maar wat was het weer leuk! En er waren ook weer allerlei creatieve uitingen te bewonderen.
Gisteren, 1e paasdag, showde mijn jongste zus haar meest recente brei-creatie en hebben Oudste Dochter, Oudste Nichtje en ikzelf gezellig zitten borduren aan onze kussens-in-wording (Oudste Dochter en ik zijn er al een tijdje mee bezig, zo af en aan, en Oudste Nichtje is er net aan begonnen). Het zal nog wel een tijdje duren voor ze af zijn, maar dat geeft niet. En zoals Oudste Nichtje al zei: 'Als het kussen af is ga ik het noooooit weg doen!'
Vandaag, 2e paasdag, waren we bij mijn schoonfamilie te gast. Daar waren behalve een heleboel lekkere hapjes ook een heleboel mooie zelfbeschilderde 'eierdopjes' te bewonderen. En baby S. kreeg voor buiten haar door mij gebreide beenwarmertjes weer aan.
Om tenslotte nog even op eieren terug te komen: naast onze voordeur zit nog steeds de merel op haar nest. We vinden het allemaal heel gezellig om haar daar zo te zien zitten, en haar met haar kraaloogjes naar ons te zien kijken als we bij voorbeeld bezig zijn om onze fietsen uit de schuur te halen. Wordt vervolgd...