donderdag 28 oktober 2010

Hm......


Zoals je je misschien herinnert was ik al tijden aangenaam bezig met het mazen van edelweiss-bloemen op een gele trui-in-wording, mijn zomer-2010-trui. Na 5 edelweissen op het voorpand, 5 edelweissen op het achterpand, 4 edelweissen op de ene mouw en ... na 2,5 edelweissen op de andere mouw was mijn bolletje maaskatoen op. Geen probleem, dacht ik, want ik had nog 2 bollen van liggen.
Dacht ik.
En toen pas kwam ik er achter dat ik niet met de kleur had zitten mazen waarmee ik dacht dat ik aan het mazen was (en waarvan ik 3 bollen had), maar met een net iets donkerder kleur, waarvan ik dus maar 1 bol had.
En die bol was nu op.
En ik had nog 1,5 edelweiss te gaan.
En de Lana Grossa New Cotton is al een tijdje uit de handel.
Ai! Lichte paniek...

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een aantal winkels gebeld waarvan ik wist dat ze dit garen ooit verkocht hadden. En men was overal even vriendelijk en behulpzaam en men verwees me weer door naar andere winkels waar ze het wellicht nog hadden en waar men ook weer vriendelijk en behulpzaam voor me ging kijken, maar helaas, uiteindelijk moest ik toegeven dat dit niet ging lukken.
Dus besloot ik voor plan B te gaan en de resterende 1.5 edelweiss met de iets lichtere kleur te gaan mazen. In de natuur hebben tenslotte ook niet alle edelweissen dezelfde kleur en ik vond het niet zo'n probleem om met 1.5 edelweissen in een iets afwijkende kleur op m'n trui te lopen.

Alleen..., toen ik de 2 kleuren naast elkaar zag, vond ik de iets lichtere kleur van die laatste 1.5 edelweiss toch echt mooier dan de kleur waarmee ik de overige 16.5 edelweissen had gemaakt. Het contrast met het geel is iets groter, waardoor je de bloemen beter ziet en tja... , ik vond dat toch echt mooier.

En voor mij hoort bij het leuke van zelf kleding maken dat het nou eenmaal niet meteen in 1 keer kant en klaar is maar dat je het langzaam ziet groeien, en ook dat je het precies zo kan maken als je zelf mooi vindt.

Dus was het eigenlijk geen moeilijke beslissing: ik haal de al gemaasde 16.5 edelweissen weer uit en maak er iets lichtere edelweissen van. Dat gaat weer even duren, want het uithalen gaat nog langzamer dan het mazen.

Maar iedere keer dat ik naar de nieuwe edelweissen kijk denk ik 'ja, dit vind ik echt mooier!', dus ik word er toch iedere keer weer blij van. Eind goed, al goed! (Nouja, dat het einde van het mazen zal dus nog even op zich laten wachten, maar het gebeurt echt wel een keer).

vrijdag 15 oktober 2010

My Colorado Hat and Fingerless Mitts!I used the beautiful cormo wool from Elsa Wool Company, which was sent to me by my Ravelry friend from Colorado (thanks again!!!), to knit myself both a pair of fingerless mitts and a hat (and I still have a bit of wool left!).
For the fingerless mitts I used this easy pattern by Margaret Smith and I made some slight modifications to it (like I added a thumb).
I'm so pleased with my mitts and hat. They feel warm and comfortable and I'm looking forward to wearing them a lot!

vrijdag 8 oktober 2010

Even lekker niets doen/ A Day OffHet was nogal druk, de laatste tijd, dus ik heb niet veel tijd gehad voor haken of breien.
Bovendien liep ik bij m'n edelweiss-trui, bijna tegen het eind, ook nog tegen een probleem aan, maar daarover een andere keer meer.
Vandaag besloot ik om maar eens een dag helemaal vrij te nemen en de vrije ochtend heb ik grotendeels in Leiden doorgebracht, waar ik een paar hele leuke en ook nuttige aankopen heb gedaan. Bij Moll en de Groot kocht een daglichtlamp (wat zal ik ervan zeggen, het was er gewoon tijd voor en ik denk dat ik er veel plezier van zal hebben). Bij een 'Plastic-huis/Borduurshop' aan de Lange Mare 106 (ik was er nog nooit geweest, maar zal er graag nog eens terugkomen) bleken ze de prachtige kruissteekagenda's te verkopen die ik vroeger ieder jaar bij 'Handwerkmagazijn De Vlijt' in Utrecht kocht. Sinds die winkel is verdwenen heb ik de agenda's nooit meer ergens gezien en nu lagen ze hier zo maar! Niet alleen dat, ik kreeg de agenda's van 2009 en 2010 voor slechts 10 euro per stuk mee (terwijl de borduurpatronen erin natuurlijk nog net zo mooi zijn als 1 of 2 jaar geleden). De agenda voor 2011 heb ik nu ook vast in huis, dus ik ben helemaal blij. En het hertenkussenpakket kon ik ook echt niet weerstaan!

I've been busy lately, so there hasn't been much time for crafting. But today I took a day off to do some serious shopping, and I'm very happy with my purchases!

Kraambezoek

Afgelopen dinsdag ben ik op kraambezoek geweest en als kadootje gaf ik dit t-shirt met daarop een ketting van gehaakte lossen vastgenaaid tot de naam van de baby. Het is een heel eenvoudig principe waarmee je ook allerlei andere plaatjes kan 'tekenen'. Ik geef altijd eerst even met kleermakerspotlood op de stof aan hoe het ongeveer moet worden en dan kan je aan de slag.
Het kraambezoek was heel gezellig, de baby was vertederend, de beschuit met muisjes was heel lekker (de tweede ook!) en de wandeling heen en terug - in de herfstzon - langs de velden rond de Uithof was ook heerlijk!

VERY happy!


This certainly made me very happy!, it was a gift sent to me all the way from Colorado by one of my Ravelry friends! The wool is from Colorado too. It's from Elsa Wool Company and the wool comes from Cormo sheep. I think I'll probably knit it into a pair of fingerless gloves. To be continued!