zondag 11 september 2011

Quilttentoonstelling Pieterskerk Leiden
Eergisteren bezochten mijn schoonmoeder en ik (en nog een heleboel andere quilt-fans!) de 4 dagen durende quilt- en patchworktentoonstelling de door het Quiltersgilde in de Pieterskerk in Leiden was georganiseerd. Er waren heel veel verschillende soorten quilts te zien, waardoor je vanzelf op allerlei ideeen kwam. Ik heb zelf nog nooit gequilt maar het begon meteen te kriebelen, als het ware...
Op de foto's zijn details te zien van 'African Symbols' door Nan de Nijs-Akkermans, 'Weer-voorspelling 2072' door Martha de Vos-Hunneman en 'Sunspots in silk' door Yvonne Vulling. De rok is een bevrijdingsrok die in de jaren na de 2e wereldoorlog is gemaakt en die nu eigendom is van het Quiltersgilde.


Last Friday my mother-in-law and me visited a Quilt and Patchwork exhibition, that was organized by the Quiltersgilde. The exhibition was held in the Pieterskerk (church) in Leiden. The photo's show details of 'African Symbols' by Nan de Nijs-Akkermans, 'Weer-voorspelling 2072' by Martha de Vos-Hunneman and 'Sunspots in silk' by Yvonne Vulling. The last photo shows a so-called 'Liberation Skirt'. In the years after World War II skirts such as this one were made by women to celebrate the Liberation and to remember the war.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten