dinsdag 29 mei 2012

Net zomer!




Wat jammer dat het zomerse weer nu weer voorbij is!, maar ik heb er zoveel mogelijk van genoten door lekker buiten te zitten en te lezen, te breien, en vooral ook veel om me heen te kijken. Ik heb een breiwerk afgemaakt en ben aan iets nieuws begonnen, maar over allebei een andere keer meer. Wat ik  ook gemaakt heb, is een Grijze Jager mantel voor Jongste Dochter. Ze is er afgelopen zondag mee naar de Grijze Jager dag in het Archeon geweest, waar ze o.a. de schrijver van de Grijze Jager boeken, John Flanagan, 'live' zag; ook toen was het prachtig weer, dus ze heeft er een reuze leuke dag gehad.

We've had a couple of beautiful, sunny days, and I spent as much time as I could outdoors, reading and knitting and just enjoying the weather and the garden. I finished a knitting project and I started a new one, but I will go into that some other time. I also made a cloak for my youngest daughter, for her to wear to the Grijze Jager dag at the Archeon. The author of the Ranger's Apprentice novel series, John Flanagan, was there too, and a good time was had by all. 

zondag 13 mei 2012

Zoef!

 
 
 
Helaas, het weekend is weer voorbij gevlogen! Gisteren bezocht ik de Vriendendag van het Audax Textielmuseum in Tilburg. Vier recent afgestudeerde ontwerpers hielden er een presentatie over hun werk, en later was er gelegenheid om dat werk ook zelf van dichtbij te bekijken. Hierbij was ook breiwerk te zien: van Ziv Ben Gal was er zowel handgebreid werk als (in het Textiellab van het museum gemaakt) machinegebreid werk en ik was bepaald onder de indruk van zijn werk. Het was leuk om het eens heel goed te bekijken en te proberen te achterhalen hoe hij het had gemaakt.

Vandaag was het een leuke moederdag, met stralend week (al was het nog best koud). 's Middags fietsten we naar de Toolenburgse Plas en maakten er een wandeling omheen. En weer thuisgekomen, maakte ik nog even een paar sokken af die ik breide van 1 van de Crazy Zauberball-bollen die ik vorige maand op de Brei- en Haakdagen kocht.

vrijdag 11 mei 2012

Breien en de Keukenhof


Ook dit jaar had ik weer een pasje voor de Keukenhof gekocht en ben ik weer een paar keer m'n hart op gaan halen aan de mooie bloemen (en het ruikt er ook altijd zo lekker!). Dit jaar was er in het Oranje Nassau paviljoen ook het een en ander aan breiwerk te zien. Niet helemaal mijn smaak, maar smaken verschillen nou eenmaal, dus dat maakt verder niet uit.