maandag 23 december 2013

Visserstruiententoonstelling Katwijk
Afgelopen zaterdag bezochten vriendin C en ik 'de visserstruiententoonstelling' (van de visserstruien uit het Visserstruienboek door Stella Ruhe) in het Katwijks Museum. Vriendin C  kocht het boek al een tijdje geleden en is ook al een visserstrui aan het breien; ik leende het boek een tijdje geleden uit de bibliotheek en heb het zaterdag in de museumwinkel aangeschaft. Het was leuk om de truien nu in het echt te bekijken, en het was wel apart om te zien dat sommige truien je opeens veel meer aanspraken (of je op ideeën brachten) als je ze in het echt zag, vergeleken met wanneer je ze in het boek zag (vriendin C en ik hadden dat allebei). We bekeken ook de rest van het museum en schaften 1 en ander aan in de museumwinkel.
Daarna wilden we uiteraard nog wel even naar het strand, maar dat konden we helaas wel vergeten, het strand was niet toegankelijk (nou was het ook niet bepaald strandweer, eerlijk gezegd, het bleef de hele dag regenen). Toen liepen we maar door naar de wolwinkel van Katwijk ('De winkel van Jeannette'); die was gelukkig wel toegankelijk en ik kocht er een bol kleurrijke sokkenwol.
De visserstruiententoonstelling is nog tot 11 januari te zien.

Last Saturday my friend C and I visited an exhibition of Dutch gansies (based on the book 'Dutch Traditional Gansies' by Stella Ruhe) at the Katwijks Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten