dinsdag 14 april 2009

Merelnest, dag 1 en dag 2Op ons vlinderkastje lag nog steeds het restant van een ooit begonnen maar nooit afgemaakt vogelnestje van vorig jaar. Vorige week begon een merelstelletje op dat restant verder te bouwen aan een nieuw nestje. Ze vlogen af en aan en werkten zo hard dat we bijna moe werden alleen al van het kijken naar hoe ze bezig waren, het was heel leuk om het allemaal te bekijken.
Op de foto's hierboven zie je een foto van ongeveer het beginstadium van dag 1 en op de foto daaronder is het eindstadium van die dag te zien. De vrouwtjesmerel is op foto 3 links op de tegels te zien, als je goed kijkt.

Op dag 2 werd verder gewerkt aan het nestje tot het in de loop van de dag wel ongeveer af leek te zijn.
De merels waren steeds minder vaak te zien en we waren al bang dat ze besloten hadden om toch maar een ander plekje te gaan zoeken voor hun nest, maar gelukkig zien we nu regelmatig de vrouwtjesmerel een tijdje lekker in het nest zitten.
En nu maar hopen dat ze ook echt eitjes gaat leggen en er jonge vogeltjes komen. Wij staan in ieder geval klaar om als het nodig is het nestje en de merels te verdedigen tegen eksters, kauwen, poezen, glazenwassers, enzovoorts!

1 opmerking: