vrijdag 3 september 2010

Verjaardagen

Afgelopen zondag vierden we in Zeist met de hele familie de verjaardagen van mijn moeder en van mijn Jongste Dochter (die van haar oma voor haar verjaardag een mooi horloge kreeg!).
Zoals altijd was het weer heel gezellig, en er vond ook weer de gebruikelijke uitwisseling van boeken en tijdschriften plaats.
Het regende zo'n beetje de hele dag en dat was wel jammer, anders hadden we naar het Slot Zeist (waar we gingen lunchen) kunnen lopen in plaats van met de auto te gaan. Toen we er aan kwamen was het net even min of meer droog, dus daar boften we mee. Na het lunchen zag het er opnieuw dreigend uit, maar we wilden toch nog graag een rondje om het Slot heen wandelen. Halverwege begon het weer te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Weer 'thuis' haalde ik mijn haakwerk te voorschijn om eens lekker te gaan haken, het was er echt weer voor. Tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik wel een aantal van de gekleurde bollen acryl had meegenomen, maar dat er geen wit bij zat. Er zat dus niets anders op dan maar even verder te gaan met haken in alleen maar gekleurde banen , leek me (want niet haken was natuurlijk geen optie!). Zoals bekend heeft gelukkig ieder nadeel ook wel een voordeel en in dit geval bleek dat te zijn dat ik het op deze manier eigenlijk veel mooier vind! In het midden heb ik nu een baan met alleen maar stroken zonder wit en aan beide kanten daaromheen heb ik stroken van afwisselend kleur en wit.
Een bijgaand voordeel is (zo bedacht mijn Jongste Zus) dat ik voortaan altijd als ik het begin van die baan-zonder-wit zie bij mezelf kan denken 'dat heb ik gehaakt toen mijn moeder 85 jaar werd!'. En daar heeft ze helemaal gelijk in!
Op de foto zie je hoe het er op dit moment uitziet (gelukkig is het nu beter weer dan afgelopen zondag!).

3 opmerkingen:

 1. Ik zag de foto voordat ik de tekst gelezen had en ik dacht: wauw, dat is leuk dat stuk ertussen zonder wit! Het maakt het gelijk een stuk spannender zeg maar.

  (nog)van harte gefeliciteerd met je moeder en je jongste dochter, leuk om dat zo te vieren!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alsnog van harte gefeliciteerd met de verjaardagen van je moeder en dochter.
  Je bent een mooie deken aan het haken.

  Anna Martijne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irene Wing Easton3 oktober 2010 om 15:59

  Natuurlijk, niét haken is geen optie. Al zo lang ik jou ken word je ontzéttend sjacho als je géén haak/bri/borduurwerk in handen hebt dus...gelukkig dat je de andere kleuren wel bij je had!
  Dat bord ziet er wel heerlijk uit...smek.

  BeantwoordenVerwijderen