woensdag 23 juni 2010

Zoek de kever





Jongste Dochter is erg blij met het insectenbekijkdoosje dat ze heeft gekregen. Van deze groene kever heeft ze een fraaie serie foto's gemaakt voordat ze hem weer losliet. Het is op sommige foto's alleen soms wel even zoeken naar de kever!

dinsdag 15 juni 2010

Knitting (and reading about knitting)



Today I've been making good progress with my Tabby Cat Socks and with reading this book (which was a birthday present). Both activities are very enjoyable!

zondag 13 juni 2010

Tabby Cat Socks (1)





I've been thinking about what yarn to use for my Tabby Cat Socks and after some looking around on the internet I decided to choose Regia Flusi for the main colour. It's a nice and colourfoul yarn that's officially meant for knitting children's socks. But I love colour, so I see no reason why I couldn't knit a pair of socks for myself out of it :)
Anyway, I ordered the yarn from Wereldwol on Wednesday afternoon and it arrived in the mail the next day, so that was very fast!
Both of my daughters wanted to assist in opening the plastic package, and it was fun to see the air get into the bag and into the skeins.
Yesterday, I bought the other yarns that I had chosen to use for these socks at Ribbels, and now I'm all set to go.
I'm looking forward to working on my cat socks!

vrijdag 11 juni 2010

Sokken/ Socks


Ze zijn klaar, mijn eerste paar sokken! Na een aantal valse starts bleek het eigenlijk best mee te vallen. Dus nu ga ik een paar sokken met kattenkoppen erop proberen, maar daarover morgen meer!

Look, they are finished, my first pair of socks! It actually turned out to be not that difficult to knit socks. So now I'm ready to knit my first pair of tabby cat socks , but I'll tell you more about that tomorrow.

zaterdag 5 juni 2010

Haarlemse Stripdagen 2010





Vandaag zijn we naar de Haarlemse Stripdagen geweest. Eerst brachten we een bezoek aan het ABC Architectuurcentrum, waar het 1 en ander van de Haarlemse kunstenaar Joost Swarte te zien was (onder andere erg mooi glas-in-lood-werk). Het borduurwerkje 'Het Spaarne stroomt niet' is, in het kader van de zwaan-kleef-aan-expositie over het Spaarne, gemaakt door Anneke de Nobel uit Haarlem. Na ons bezoek aan het ABC Architectuurcentrum zijn we nog even in een galerie naast de oude Doopsgezinde schuilkerk geweest (van waaruit je een blik in die zelfde schuilkerk kon werpen). En tenslotte hebben we daarnaast heerlijk buiten gegeten bij 'de wereld van Jansje'. Mocht je er een keer zijn, breng dan vooral een bezoek aan de toiletten, die in de middeleeuwse keldergewelven onder het pand liggen!

Zwanen


Ook dit jaar blijken we weer een zwanennest met jonge zwaantjes in de buurt te hebben (vlakbij zelfs!, achter de gebouwen van het politiebureau).

vrijdag 4 juni 2010

Vrijdag




Wat een heerlijk weer was het vandaag, met prachtige blauwe luchten.
Met vriendin M. bezocht ik vandaag de expositie 'Intensive Care' in Utrecht. Utrecht is natuurlijk ook de stad van Dick Bruna (van Nijntje/Miffy) en ter hoogte van het Vredenburg/de Bijenkorf bleken er in plaats van 'gewone' stoplichten zo maar Nijntje-stoplichten te staan!
En tenslotte ook nog een foto van mijn eerste sok, die vandaag eindelijk voorspoedig opschoot.

donderdag 3 juni 2010

Lezen en breien en zo



De laatste dagen heb ik me zodra het even kon bezig gehouden met een poging tot het breien van een sok. Nee, dat zeg ik fout. De laatste dagen heb ik me als het even kon bezig gehouden met een heleboel pogingen tot het breien van een sok. Eigenlijk wilde ik graag de Tabby Cat Socks (een patroon van Beate Zäch) gaan breien, maar het leek me een goed idee om eerst eens een 'gewoon' paar sokken te gaan breien om dat ook eens gedaan te hebben. Uiteindelijk, na de nodige sokken-brei-instructiefilmpjes op YouTube te hebben bekeken en verschillende sokkenpatronen eens uit te hebben geprobeerd (en weer te hebben afgekeurd), heb ik besloten om eerst gewoon het Tabby Cat Sock patroon te breien maar dan zonder de kattenkoppen en te kijken hoe dat gaat. En daar ben ik dus net mee begonnen.
Verder heb ik in zeer korte tijd (want wegleggen lukte bijna niet!) 'Zondaarskind' van Marion Pauw gelezen.
En om in bloedstollende sfeer te blijven zie je hier ook nog een foto die werd gemaakt tijdens het Eindfeest op de school van Jongste Dochter; bij dit spel moest je proberenafgehakte armen opvangen als die plotseling naar beneden vielen. Tja...