zaterdag 25 september 2010

Haarlem

Vanmiddag zijn mijn moeder, middelste zus en ik naar Haarlem geweest. We brachten er o.a. een bezoek aan Teylers Museum, waar we ook lunchten. Allemaal reuze voor herhaling vatbaar (maar dan liefst met Jongste Zus er ook bij!).
Het portret van de breiende mevrouw H. Hentzepeter werd in 1830 geschilderd door Philip Courbet.

vrijdag 17 september 2010

Kleuren/ ColoursIk word nog steeds heel vrolijk van de mooie gele kleur van mijn Edelweiss-trui-in-wording. En ik word ook heel blij van al die kleurrijke plaatjes van kleding en van details van kleding in dit boek dat ik vandaag gekocht heb, echt een aanrader!

donderdag 16 september 2010

Tadaa!
Vandaag heb ik m'n gehaakte deken-voor-buiten-op-frisse-dagen afgemaakt en ik ben heel tevreden over het resultaat. Zodra het laatste draadje was afgehecht heb ik er gauw een paar foto's van gemaakt, voor het weer begon te regenen. Het patroon, vind je hier, op het weblog van Attic 24.

Today I finished my Granny Stripes Garden Blanket (based on this pattern by Attic 24) and I quickly took some pictures before it started raining again. This was definitely a fun project and I'm very happy with the result.

zondag 12 september 2010

Damast in Haarlem/ Damask in Haarlem

Vrijdagmiddag bezochten vriendin M. en ik de tentoonstelling 'Damast, het witte goud van Haarlem' in het Historisch Museum aan het Groot Heiligland in Haarlem. Ik was een beetje vroeg en wandelde dus eerst nog wat rond buiten het museum. Op de hoek van het steegje dat je op de bovenste foto ziet waren vroeger paardenstallen; wat nu als plantenbakken worden gebruikt (rechts op de foto) waren vroeger drinkbakken voor de paarden. De tentoonstelling die we bezochten ging over damast, dat in de 16e en 17e eeuw in Haarlem en omgeving veel werd geproduceerd. Dit damast, dat dus honderden jaren geleden gemaakt werd, was van een zo hoge kwaliteit dat die vandaag de dag niet meer kan worden geëvenaard!

Last Friday, me and my friend M. visited the Historisch Museum in Haarlem. The museum is situated in a beautiful old part of Haarlem. The exhibition that we saw was about damask. In the 16th and 17th century, Haarlem was known for the damask that was made there. The quality of this damask is so high that, even though it was made hundreds of years ago, it can't be reproduced like this any more today. Isn't that amazing?!

maandag 6 september 2010

Alweer een week voorbij...

Het is nogal druk geweest, de laatste tijd, maar dit weekend heb ik tussen de bedrijven door toch eindelijk een paar dingen kunnen afmaken.
De strijkapplicatie van het breiende meisje zag ik een tijdje geleden op het Ozowiezo-blog staan en ik vond 'm toch wel heel leuk... Ze zijn te koop bij de Lollypopshop (ze staan onder 'Full Colour Applicaties'), dus daar heb ik er 1 besteld. Het duurde weer een tijdje voor ik er een t-shirt bij kocht, maar alles bij elkaar kon ik afgelopen weekend dan toch eindelijk de sticker op het t-shirt strijken en het resultaat bewonderen. Mijn All Shawl kleurt er ook nog eens goed bij.
Over All Shawl gesproken: mijn schoonmoeder had al eens gehint dat zij er best ook 1 zou willen, dus dit weekend kreeg ze er 1 nog voor haar verjaardag. Ze wilde er graag 1 met veel kleur en zonder grijs of zwart, dus dat is deze geworden.
En verder gebeurde er dit weekend nog iets eigenaardigs. Hoewel het mooi zonnig windstil weer was (en dat was eerder deze week wel anders, toen kwamen er al allerlei grote takken uit de bomen naar beneden), is op zondag helaas toch deze boom vlakbij omgevallen. Jongste Dochter maakte er een fotoreportage van (je ziet haar schaduw dan ook op de onderste foto).

vrijdag 3 september 2010

Verjaardagen

Afgelopen zondag vierden we in Zeist met de hele familie de verjaardagen van mijn moeder en van mijn Jongste Dochter (die van haar oma voor haar verjaardag een mooi horloge kreeg!).
Zoals altijd was het weer heel gezellig, en er vond ook weer de gebruikelijke uitwisseling van boeken en tijdschriften plaats.
Het regende zo'n beetje de hele dag en dat was wel jammer, anders hadden we naar het Slot Zeist (waar we gingen lunchen) kunnen lopen in plaats van met de auto te gaan. Toen we er aan kwamen was het net even min of meer droog, dus daar boften we mee. Na het lunchen zag het er opnieuw dreigend uit, maar we wilden toch nog graag een rondje om het Slot heen wandelen. Halverwege begon het weer te regenen, maar dat mocht de pret niet drukken.
Weer 'thuis' haalde ik mijn haakwerk te voorschijn om eens lekker te gaan haken, het was er echt weer voor. Tot mijn schrik kwam ik erachter dat ik wel een aantal van de gekleurde bollen acryl had meegenomen, maar dat er geen wit bij zat. Er zat dus niets anders op dan maar even verder te gaan met haken in alleen maar gekleurde banen , leek me (want niet haken was natuurlijk geen optie!). Zoals bekend heeft gelukkig ieder nadeel ook wel een voordeel en in dit geval bleek dat te zijn dat ik het op deze manier eigenlijk veel mooier vind! In het midden heb ik nu een baan met alleen maar stroken zonder wit en aan beide kanten daaromheen heb ik stroken van afwisselend kleur en wit.
Een bijgaand voordeel is (zo bedacht mijn Jongste Zus) dat ik voortaan altijd als ik het begin van die baan-zonder-wit zie bij mezelf kan denken 'dat heb ik gehaakt toen mijn moeder 85 jaar werd!'. En daar heeft ze helemaal gelijk in!
Op de foto zie je hoe het er op dit moment uitziet (gelukkig is het nu beter weer dan afgelopen zondag!).