vrijdag 13 april 2012

Patentsteek breien


Vanochtend vertrokken buurtgenote J. en ik al bijtijds op weg naar Nieuwegein, naar de Brei- en Haakdagen. Daar aangekomen splitsten zich onze wegen, want ik ging de workshop patensteek (brioche stitch) breien volgen (bij Nancy Marchant) en buurtgenote J. ging het aanbod van de vele standhouders bekijken. Na afloop van de workshop (ik ben nog geen volleerd patentsteekbreister, maar heb de basis vandaag aardig onder de knie gekregen) troffen we elkaar weer bij de ingang. En omdat Jongste Dochter weer op tijd uit school moest worden gehaald, liet ik de Breidag verder voor wat ie was en samen gingen we weer op weg naar huis.

's Ochtends had ik in de rij bij de kassa, zo'n 3 personen voor ons, iemand met een Peppy-dasje om gespot, en tijdens de terugreis kwamen we er achter dat buurtgenote J. zelf ook al eens een Peppy-dasje heeft gehaakt, dus dat was grappig! Morgen ga ik weer naar de Breidagen, en dan hoop ik wel het 1 en ander aan mooie garens in te slaan, ik ben benieuwd.

1 opmerking:

  1. Die Peppydasjes zijn best veel gemaakt hoor. Was ook een leuk simpel patroon met een geweldig resultaat. Goh, patentsteek........in de jaren 80 heb ik eens zo'n enorme (woon)trui gebreid in patentsteek, lichtgevend mintgroen was ie.

    Groetjes
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen