zaterdag 8 december 2012

Sokken breien met verschillende breinaalden (2) / Sock Knitting using Various Types of Needles (2)

Er gebeurt van alles de laatste tijd, en daarom kom ik niet echt aan ingewikkeldere breiprojecten toe. Maar sokken breien lukt altijd, dus daar stort ik me maar vol energie op. Nu ik de magic loop methode onder de knie had, vond ik dat ik het tijd werd om ook Judy's Magic Cast-On (een methode waarmee je een mooie teen-opzet krijgt, voor als je je sokken vanaf de teen breit dus) nog weer eens te proberen. Ik heb die methode al eens een paar keer eerder geprobeerd, maar ik zat er steeds nogal mee te modderen, en bovendien vergat ik ook iedere keer weer hoe het ging, ik kon het maar niet onthouden. Tot nu toe probeerde ik het met kousennaalden, maar nu ik handiger ben geworden in het gebruik van rondbreinaalden, wilde ik Judy's Magic Cast-On daar maar eens mee proberen. En zowaar, daarmee lukte het me wel. En het resultaat ziet er mooi uit, dus ik ben weer helemaal blij.

Inmiddels is er weer een paar Crazy Zauberball sokken af en ben ik aan nog een ander paar sokken bezig, maar ik denk dat ik binnenkort maar vast een nieuw paar op ga zetten. Het is echt breiweer, nu de eerste sneeuw is gevallen en het echt winter is geworden. Oja, en tussen het breien door lees en kijk ik regelmatig in het Dreaming in Color, de autobiografie van Kaffe Fassett!
@ Miriam: 2 sokken tegelijk breien op een lange rondbreinaald lijkt me inderdaad goed werken tegen het eenzame sok syndroom. Omdat ik mijn sokkenbreiprojecten vooral ook als makkelijk mee te nemen project voor onderweg gebruik, en het dus niet te veel ruimte in moet nemen, werk ik toch altijd maar aan 1 sok tegelijk. Maar wat ik wel altijd doe is dat ik aan het begin van een project altijd allebei de sokken alvast opzet en het teengedeelte alvast brei. Als dat teengedeelte maar eenmaal gedaan is, dan komt de rest van de sok altijd 'vanzelf' wel af en stop ik er niet  mee voor de sok af is.

I haven't got much time or energy for bigger knitting projects at the moment, so I'm still working on socks a lot. By now I have also mastered Judy's Magic Cast-On, using a circular needle, so I'm really happy about that. I just finished another pair of Crazy Zauberball socks, and I have another pair of socks that is nearly finished. We've had our first snow here, this winter, so it's perfect knitting weather!

2 opmerkingen:

 1. Fijne manier van opzetten is Judy's Magic cast on hè. Ik gebruik niets liever voor sokken (of mutsen top down). Handig dat je alvast de teen opzet van sok nr. 2, dan blijft het een werk waaraan je ooit begonnen bent zodat je het ook een keer af gaat maken.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, wat grappig, wat jullie hebben met sokken heb ik met oorbellen: als er eenmaal één af is, en ik gezien heb hoe het ontwerp wordt, is de spanning er af en heb ik de grootste moeite aan de tweede te beginnen. Maar een mens heeft twee oren, en twee voeten....
  Groet,
  Marjon

  BeantwoordenVerwijderen